Hayvancılık

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Sayfalar

8 Haziran 2016 Çarşamba

Bakandan Flash Açıklama:Birliklere Ödeme Yok

Bakan Çelik: Yetiştiricilerin birliklere ilave ödeme yapmalarına gerek yok
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, anaç koyun keçi desteği ödemelerine ilişkin açıklama yaptı. İşte detaylar

tarım bakanlığı
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, anaç koyun keçi desteği ödemelerine ilişkin açıklama yaptı. 2016 yılı tarımsal destekleme ödemeleri kapsamında 30-31 Mayıs tarihlerinde 77 ilde olmak üzere 196 bin 252 yetiştiricilere 481 milyon TL anaç koyun keçi desteği ödemesi gerçekleştirildiğini aktaran Çelik, "Bu ödemelerden binde 1'i il birliklerine, binde 1'i de merkez birliğine olmak üzere binde 2'lik bir kesinti yapılarak, kalan kısmı yetiştiricilerimizin hesaplarına yatırıldı. 


DOĞRUDAN HESAPLARA AKTARILDI
Bu ödemeler daha önceki dönemlerde birliklerin hesabına aktarılıp, kesintiler yapıldıktan sonra kalan kısım birlikler tarafından yetiştiricilerin hesabına aktarılmaktaydı. Fakat son ödemelerle, desteklemeler artık doğrudan yetiştiricilerin hesaplarına aktarılmaktadır. Yetiştiricilerimizin hesaplarına aktarılan bu destek ödemeleri, yetiştiricilerimizin hakkıdır. Birliklere ise mevzuatta belirtilen binde 2 tutarındaki payları olan 960 bin TL hesaplarına yatırıldı.

BİRLİKLERE ÖDEME YAPILMAYACAK
Bu yeni uygulamadaki amacımız, bu işi meslek haline getirmiş yöneticileri değil, üretimi ve üreticiyi desteklemektir. Bundan sonra yetiştiricilerimiz, ne kadar destekleme aldığını hesabında görecek ve bilecektir. Yetiştiricilerimizin birliklere herhangi bir ilave ödeme yapmalarına gerek yoktur."



Kaynak:ulusaltarim.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumlarınızı Yazınız...

Admin






Domain
 

Anasayfa Site Haritas Gizlilik Politikas