Hayvancılık

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Sayfalar

17 Aralık 2016 Cumartesi

ATAK-S'lerin performansı beğenildi

Kırşehir'de deneme üretimi yapılan ATAK-S tavuklarının yumurta performansı proje yürütücüleri tarafından beğenildi.

Türkiye'nin "bozkır"ı Kırşehir'de deneme üretimi yapılan ATAK-S tavuklarının yumurta performansı, proje yürütücülerinin yüzünü güldürdü.
Ankara Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce geliştirilen ve Türkiye'nin ilk yerli markası olma özelliği taşıyan "Ankara Tavukçuluk Araştırma Kahverengisi-ATAK-S" ile ilgili Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ)
Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökhan Filik tarafından "ATAK-S Yumurtacı Ebeveynlerin Verim Performanslarının Üretim Kümeslerinde Karşılaştırılması" adlı proje hazırlandı.
Projeye, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) ve AEÜ Ziraat Fakültesi ve Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi (TUAM) destek verdi.
AEÜ Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde başlatılan "Yumurta Üretim Projesi" ile de desteklenen çalışmada, damızlık işletme anlayışıyla belirlenen alanda 7 alt kümes kuruldu. Temin edilen ATAK-S tavuklarının Kırşehir’in iklim ve coğrafi özelliklerine uyumu konusunda araştırmalara başlandı. Kurulan kümeslerdeki tavukların yumurta performansı, proje yürütücülerinin yüzünü güldürdü.

Yrd.Doç. Dr. Gökhan Filik, 2015 yılında başlanan ve TAGEM tarafından desteklenen projeyle ATAK-S tavukları ve yumurtalarının İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesi’ndeki performanslarının araştırılmasının amaçlandığını söyledi.
Filik, projenin İç Anadolu ayağının AEÜ Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütüldüğünü belirtti.



Kaynak:www.tarimtv.gov.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumlarınızı Yazınız...

Admin






Domain
 

Anasayfa Site Haritas Gizlilik Politikas