Hayvancılık

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Sayfalar

8 Şubat 2017 Çarşamba

Boğa Spermalarındaki Tehlike

"Türkiye’ye her yıl milyonlarca payet donmuş boğa sperması ithal edilmektedir.
Sperması ülkemize ithal edilen bu boğaların taşıdıkları ve taşımadıkları kalıtsal (genetik) kusurlar sperma üreticisi uluslararası şirket veya damızlık birliklerinin web sayfalarında belirtilmektedir.
Bakanlığın sperma ithalatında uyulması gereken usul ve esaslar talimatına göre bazı genetik bozuklukların ülkemize girişi yasaktır. Ancak boğalarda bulunan kalıtsal kusurlardan büyük bir kısmının ülkemize girişine izin verilmektedir.
Cücelik, gelişme geriliği, zigot ölümü, embriyonik ölüm, yavru atma, ölü doğum, kolesterol yetersizliği, çinko yetersizliği, örümcek bacaklılık, sitrüllinemi (kendini zehirleme), pıhtılaşma yetersizliği (hemofili), bağışıklık sisteminin zayıflığı veya yokluğu, kısırlık vb birçok kalıtsal kusur veya hastalıklar boğa bilgilerinin verildiği web sayfalarında görülebilir.
Bu yazıyı yazmamın asıl nedenine gelince; insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen biyolojik silah olarak da tanımlayabileceğim, BETA KAZEİN genleridir.
Beta kazein A1 geni taşıyan boğalar yavrularına bu geni aktarmaktadırlar. A1 geni taşıyan ineklerin ürettiği sütü içen insanların bağırsaklarında beta kazeinler Beta kazomorfin-7 (BCM-7) bileşiğine dönüşürler. Diğer 13 farklı lokusta yer alan genler ve A2 geni tarafından üretilen diğer beta kazeinler de beta kazomorfine dönüşürler. Süt içenlerin rahat uyumasını sağlar. Yani hafif morfin etkisi gösterirler. Beta kazomorfinler insan vücudunda parçalanırlar ve etkileri ortadan kalkar. Ancak Beta kazomorfin-7 (BCM-7) bileşiği insan vücudunda parçalanamaz ve etkisini kalıcı olarak ömür boyu sürdürür.
Beta kazomorfin-7 (BCM-7) bileşiği ne yapar?
Sinir hücrelerinin diğer sinir hücreleriyle olan bağlantısını KALICI olarak keser. Bir sinir hücresinin birçok bağlantısından birisinin kesilmesi sorun değil ancak A1 geni taşıyan ineğin sütünü içmeye devam ettikçe kesilen sinir bağlantısı sayısı birikerek artmaya devam eder.
Sonuç;
Sinir hücrelerinin görevine ve kesilen bağlantı sayısına göre şiddeti ve çeşidi değişen bozukluklar görülür.
Örneğin;
Yetişkinlerde, Alzheimer, Parkinson gibi sinirsel kökenli hastalıkların erken ortaya çıkışı, yapılan tedaviyle durdurulamaması, Otizm, Şizofreni, Kalp hastalıkları, Tip-I diyabet gibi hastalıklar
Çocuklarda, öğrenme güçlüğü ve hafıza zayıflığı
Yeni doğan bebeklerin beslenmesinde A1 geni taşıyan sütün kullanılması durumunda “Yeni Doğanların Ani Ölüm Sendromu” adı verilen olgu gerçekleşebilir.
Bakanlığımıza sesleniyorum. 2013 yılından beri yayınlarımda uyardım, yetkililere eposta, yayın, telefon ve yüzyüze görüşmelerle bilgi verdiğim halde hala Beta Kazein A1 geni yasak listesine alınmadı. Bir an önce bu genin ülkemize boğalarla girişi engellenmelidir.
Sperma ithal eden ve satanlara sesleniyorum. Lütfen daha fazla kar ediyorsunuz diye bu kalıtsal kusurları taşıyan ucuz tohumları alıp ülkemize sokmayın. Her yıl yaklaşık 1.000.000 buzağı kaybediyoruz, birazını yaşatabiliriz belki. Lütfen insanlarımıza zarar vermeyin.
İnekleri tohumlayanlara sesleniyorum. Kalıtsal kusur taşıyan boğa tohumlarını kullanmayın. Bir insanın ya da bebeğin zarar görmesine neden olmayın, ineklere attığınız her tohumun vebali size aittir.
İnsanlarımıza sesleniyorum. Lütfen ilgili kurumlara şahıslara ve sorumlulara baskı yapın ve bu vurdumduymazlığı engelleyelim.
Temiz süt içmek hepimizin hakkı."


Kaynak:Prof. Dr. Seref Inal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumlarınızı Yazınız...

Admin






Domain
 

Anasayfa Site Haritas Gizlilik Politikas